Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Garancia

Garanciális feltételek


HIVATALOS MAGYARORSZÁGI GARANCIA a vásárolt termékhez.
Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk!

Az általunk forgalmazott termékekhez tehát a garanciát, a gyártók magyarországi importőrei biztosítják Önnek. Így Ön élvezheti a szervizháttér biztonságát és a
terméktámogatásokat. Csak ez a fajta garancia biztosítja, hogy szükség esetén, készülékét a lehető legrövidebb időn belül szakszerűen megjavítsák vagy tudjuk újra cserélni
ha a szakszerviz úgy dönt! A vonatkozó jogszabályok értelmében minden általunk forgalmazott új termékre minimum 12 hónap jótállás kötelező. Az ennél hosszabb jótállási időt az érintett termékeknél külön jelöljük!

A zuhanykabinokra a vásárlás napjától számított 1 év garanciát ha a termék ára 10-100e Ft közötti, 2 év garanciát 100-250e Ft közötti, 3 év garanciát 250e Ft feletti érték esetén biztosít, melynek feltételei a következők: A garancia nem terjed ki olyan károkra, melynek okai a gondatlanság, nem rendeltetésszerű használat, szakszerűtlen szerelés vagy javítás, szállítási és/vagy tárolási sérülések, a nem megfelelő karbantartás és ápolás, illetve természetes
elhasználódás (pl. természetes kopás, elszíneződés, stb. Nem érvényes a garancia, ha a hiba nem a termék gyártási hibájára vezethető vissza, pl.: feszültségingadozások, villámcsapás, korrózió, és általában véve minden olyan ok, amely a víz tulajdonságaiból valamint az elektromos-és vizes bekötések minőségéből
adódik. Üvegtörésre a garancia nem vonatkozik. A használatban kopó alkatrészek, -például gumitömítések, vízvetők, görgők, kézi zuhanyfej, gégecső, szappantartó, kapaszkodó és egyéb fürdőszobai kiegészítő a használat és ápolás gyakoriságától függetlenül, elkerülhetetlen, természetes kopásnak kitettek, ezért ezekre az alkatrészekre a garancia nem vonatkozik.

Az üvegek ferdesége, kardossága

A zuhanykabin üvegek 8, 6 mm vastag, edzett, biztonsági üvegből készülnek. Az edzés (hőkezelés) során az üvegben lévő feszültség miatt, a kihűlés hatására, síkban való eltérés (például: ferdeség, kardosság) fordulhat elő. Ennek tűrése: ± 5 mm a síktól.
A zuhanykabin nem akvárium. Zuhanykabinjaink a legnagyobb mértékben bent tartják a vizet rendeltetésszerű használat esetén, de minimális víz ez esetben is kifolyhat. Az ide vonatkozó érvényes szabványok 5-10 % víz kifolyását engedik meg. A gyakorlati tapasztalat azonban azt mutatja, hogy kabinjaink jól záródnak, de a szakszerű és gondos kivitelezés mellett is az ajtó két alsó sarkán egy kevés víz távozhat.

A szakszerű és gondos kivitelezés során is tapasztalható, hogy bizonyos esetekben a fugázásmentén a víz utat találhat a kabinból. A szerelvények tisztítása történhet nem karcoló (javasolt folyékony) tisztítószerrel. A PVC vízzárók vegyszerek hatására, illetve UV-sugárzás hatására öregedhetnek, használat közben vízkő lerakódhat.
Ezek cseréje 3-5 év múlva esedékes. Ez minimális anyagi ráfordítással cserélhető, a rendeltetésszerű használat folyamatos biztosítása érdekében javasoljuk. Amennyiben a zuhanytér lejtése nem megfelelő, illetve a víz lefolyása nem biztosított, a víz az ajtó nyitásakor kifolyhat. A megfelelő vízelvezetés biztosítása mindenkor a megrendelő feladata. Javasoljuk padka készítését, amelynek befele lejtéséről szintén gondoskodni kell. Amennyiben az ajtó zsanérja gipszkartonra kerül felszerelésre, úgy a megrendelő feladata és kötelezettsége megerősített bordáról gondoskodni.

A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.

Jótállási igény az alább felsorolt iratok együttes bemutatásával érvényesíthető:

- A termék teljes gyári csomagolása minden gyári kiegészítővel
- A nyugta vagy számla egy példánya

Ezek részleges vagy teljes hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni!

A garanciális problémával cégünknek behozott termékeket továbbítjuk a cégünknek garanciális hátteret biztosító vonatkozó beszállítónkhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett. A garanciális javítások, átvizsgálások átfutási ideje jellemzően 1-2 hét, de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet. A 72 órás csere csak azokra a termékekre vonatkozik, amelyek meghibásodása rendeltetésszerű használat során történt . A nem rendeltetésszerű használatból fakadó meghibásodások ( pl. leesés következtében összetört, beázott, ráléptek, stb. ) cseréjének elkerülése miatt a gyártók, forgalmazók csak a hivatalos szerviz szakvélemény alapján vállalják a 72 órás cserét.
Ennek megfelelően a további teendők a termék 72 órán belüli meghibásodása esetén: Az észlelt meghibásodást be kell jelenteni a forgalmazó (eladó), gyártó/ importőr telefon számán. Ha a szerviz kivizsgálása alapján a bejelentés jogos, a gyártó vállalja a termék azonnali cseréjét.

Amennyiben egyértelmű, hogy rendeltetésszerű használat következtében történt a 72 órán belüli meghibásodás akkor természetesen azonnali cserét biztosítunk.
Amennyiben nem egyértelmű a rendeltetésszerű használat, akkor Webáruházunk is csak a hivatalos szakszerviz szakvéleményének ismeretében vállalja a meghibásodott termék 72 órán belüli meghibásodás cseréjét.
Portósan küldött csomagokat nem vesz át Webáruházunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A garanciális visszajuttatás költségeit minden esetben a vásárló állja.
Harmadik fél által javított, vagy szakszerűtlen kezelésből, beállításból és a garanciális feltételek alá nem eső problémák esetén a szállítás költségét nincs módunkban megtéríteni.

Amennyiben a szavatossági, vagy jótállási idő valamely terméknél nem került feltüntetésre, úgy annak jótállási vagy szavatossági ideje iránt érdeklődjön telefonon az
ügyfélszolgálaton.

Masszázskádak esetén:

A szakember által igazolt beépítés feltétele a garancia érvényesítéséhez!
Masszázskádjaink gépészetére a garancia:
- abban az esetben tudjuk biztosítani a 2 év garanciát,ha cégünk által történik a beüzemelés
- ha nem mi általunk történik a beüzemelés, 1 év garanciát tudunk biztosítani.